delinginvest_black_big

Vam predstavlja

REZIDENCIJALNO-POSLOVNI KOMPLEKS

Tuzla Hills

Rezidencijalno-poslovni kompleks Tuzla Hills se nalazi u naselju Bukovčići i prostire se na 20.000 kvadratnih metara površine.

Detaljnom i suštinskom analizom lokacije, okruženja te kontakt zona, osnovu postavke čini kontinuirana građevinska struktura-Blok na platou, koji svojom geometrijom kako u horizontalnom tako i u vertikalnom smislu mimikrijski imitira obrise susjednih brda. Blok čini bazni stambeni objekat a istovremeno definira i susjedstvo kao neophodni elemenat susjednog stanovanja formirajući dvorište koje kuća treba da ima da bi se zvala kućom.

Dvorište je metafora relaksacije, igre djece, ugodnog druženja komšija, malo ogovaranja, šetnje i svega drugog što nam nudi AVLIJA u našim kućama. Tu nema automobila, nema nesigurnosti.

S obzirom na visinski položaj, izolaciju i vizure prema jezerima i gradu, stepenasto se formiraju etaže tako da njihove terase imaju nezaboravne poglede i čist zrak.

Kontrapunkt blokovima na platou čine sitnije strukture – KUĆE formirane upravo na padinu, koje se radijalno redaju. One svojim volumenom čine drugu granicu dvorišta, a opet sa dovoljnim razmakom između, tako da dvorište diše i da ima svoje vidikovce. Obzirom da je dvorište dovoljno veliko, onda nam je i pješacka šetnjica po njegovom obodu bila sasvim normalna urbanistička kategorija kao još jedna od prednosti susjedstva.
URBANE VILE svojom arhitekturom i volumenima logično proizilaze iz morfologije padine, te se pretvaraju u MALE KUĆE sa donje ili gornje strane padine.

Ono što karakterizira HOTEL, objekat javnog karaktera, je obavezni restoranski dio sa otvorenim terasama, vidikovcima, relaksacijom zonom, SPA centrom i bazenom. Smještajno kapaciteti SOBE, zona za rekreaciju u vidu teniskih terena i sl. Objekat hotela je lociran na takvom mjestu da jasno definira i razgraničava javni dio kompleksa i stambeni dio kompleksa a to je mjesto gdje počinje pješačka naseljska saobraćajnica.

Čitav kompleks, kao što smo rekli zamišljen je kao mjesto gdje korisnici zajedno sa prirodom koegzistiraju i zajedno se nadopunjuju. Obavezni sadrzaji : Vrtić za djecu, supermarket, poliklinika za zdravlje, apoteka, pekara, kafe bar, teniski tereni, košarkaški teren i slično.
video prezentacija KOMPLEKSa

Pogledajte video prezentaciju kompleksa Tuzla Hills

Pogledajte lokaciju i eksterijer kompleksa Tuzla Hills kroz petominutnu video prezentaciju klikom na sliku lijevo.

TUZLA HILLS

Lokacija rezidencijalno-poslovnog kompleksa

Rezidencijalno-poslovni kompleks Tuzla Hills se nalazi u naselju Bukovčići, na površini od 20.000 kvadratnih metara.